Lous Wijnkoop, klassieke homeopathie
Home
Homeopathie
behandeling
tarieven
contact
route
links
route

Even kennismaken, mijn achtergond

Toen ik met de klacht migraine kennismaakte met homeopathie, ging
er, zoals dat heet, een wereld voor mij open. Binnen enkele behandelingen had ik geen last meer van die lastige hoofdpijn.
Mijn belangstelling was gewekt!

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de School voor Klassieke Homeopathie in Amersfoort. Naast de opleiding van 5 jaar heb ik de laatste 1 jaar een dag per week stage gelopen in de praktijk van Alize Timmerman in Den Haag.

Naast vele seminars in binnen- en buitenland om mijn kennis van ziektes, ziektebeelden en homeopatische middelen te verbreden en te verdiepen, heb ik mij verdiept in de Ziekteclassificatie, een methode
die Hahnemann in de laatste fase van zijn leven ontwikkelde, en het werken met LM potenties. Ik heb in 2008 twee weken een stage gevolgd bij Dr. Dinesh Chauhan, waarbij gewerkt werd volgens de methode die Rajan Sankaran heeft ontwikkeld. In Masterclasses bij Anne Vervarcke heb ik mijn anamnese- en analysetechniek verfijnd.

Ik ben lid van de beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Deze beroepsvereniging houdt zich onder meer bezig met kwaliteitseisen en ziet toe op praktijkvoering
en verplicht en controleert nascholing.

Als lid van Homeoapthen zonder Grenzen ben ik in maart 2014, op uitnodiging van het Ministerie van Gezondheid, met 2 collega's naar Gambia gereisd. Daar hebben wij het district Lower River Region bezocht, een arm, landelijk gebied in het midden van Gambia. Gambia is door eerder projecten bekend met en enthousiast over homeopathie. Resultaat van dit bezoek is, dat ik de komende twee jaar vier keer met n of twee collega's naar Gambia zal gaan. Wij leiden in die bijkomsten ca. 60 studenten uit de dorpen op tot community health workers. HzG heeft een goede, beproefde aanpak voor opleiden op 'grassroots level': vanaf een basisniveau stap voor stap opbouwen. Donaties voor dit project zijn zeer welkom: via www.hzg.nl, 'steun hzg', met vermelding van Project Gambia.